VaraVerkko

VaraVerkossa luodaan erityisesti 14-28 vuotiaille nuorille soveltuva kestävä osallisuuden verkkopolku, jonka avulla kaikissa olosuhteissa työllistetään ja koulutetaan nuoria. Lisätietoja, taitoja ja osaamista tarvitseville nuorille hanke on mahdollisuus lisätä ja kehittää työelämätaitoja, yhteisöllisyyttä ja omaa elämänhallintaa.

VaraVerkon työelämä- ja yrittäjyysverkkokoulutukset soveltuvat kaikille nuorille, myös syrjäytymisuhan alla oleville, koska koulutuksissa huomioidaan nuorten erilaiset perustarpeet ja valmiudet.

VaraVerkon työtehtävät työllistävät nuoria ja he saavat olla kehittämässä yhdistyksissä toiminnanjohtajan ohjauksessa uusia palvelumalleja sekä pilotoimassa vaihtoehtoisia toimintamuotoja (etä -ja digitaaliset menetelmät). VaraVerkon digitaalinen verkkokoulutusmateriaali tuotetaan yhdessä paikallisten nuorten kanssa Pielavedellä, Maaningalla, Iisalmessa, Kiuruvedellä ja Siilinjärvellä. Verkkokoulutuksissa hyödynnetään seuraavia teemoja: liikkumista luonnossa, arjen taloustaitoja, yrittäjyyttä, kotitarveviljelyä ja hävikkiruuan käyttöä. VaraVerkon avulla tehdään nuorille myös valmis työllistymisen polku kesätöihin 2021.

VaraVerkon tavoitteena on kehittää osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukevia työllistämistoimintoja sekä toteuttaa nuorisotyötä ajanmukaisesti ja verkkovälitteisesti. Etätyömuotojen ja digitaalisten menetelmien kehittäminen ja hyödyntäminen järjestöissä (mukaan lukien poikkeustila) ovat myös hankkeen toimintojen tavoitteena. Toteutuessaan hanke ehkäisee nuorten syrjäytymistä, lisää nuorten työllisyyttä ja luo toimintatapoja paikallistoimijoiden etätyöskentelyn kehittämiseksi siltä varalta, että poikkeusolot jatkuvat ja/tai toistuvat tulevaisuudessa.


Lisätietoja:

Liisa Raatikainen, Pielaveden 4H-yhdistys                           

Puhelin: 0403267600                                                                               

Sähköposti: pielavesi@4h.fi